Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - اجرای این طرح در سه فاز است که در فاز اول نامنویسی اولیه و اختصاص شماره تامین‌اجتماعی به بیمه شده و فاز دوم تکمیل اطلاعات و لینک اطلاعات بیمه‌ای افراد به این شماره انجام می‌گیرد و فاز سوم حرکت به سمت خدمات غیرحضوری است. همچنین این طرح از سال ١٣٩٣ به صورت پایلوت (آزمایشی) در شعبه اشکذر یزد و شعبه ١٧ تهران آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر این طرح از فروردین ماه سال گذشته در سراسر شعب کشور توسعه ‌یافته است. از این‌رو به سراغ شعبه یک تأمین اجتماعی اداره کل غرب تهران بزرگ رفتیم که این طرح به طور موفقیت‌آمیزی در آن اجرایی شده است.

رئیس شعبه یک:

سازوکاری فراهم شود تا کارگزاری‌های رسمی نیز نامنویسی متمرکز را انجام دهند

در شعبه یک حدود ٢٥٦ هزار و ٣٤١ بیمه شده اصلی و مستمری‌بگیر وجود دارد که در بازه زمانی ١٠ ماهه یعنی از فروردین سال گذشته تا دی‌ماه همان سال طرح نامنویسی متمرکز در آن عملیاتی شد.

نوش‌آفرین چترچی رئیس شعبه یک در خصوص اجرای این طرح در شعبه اظهار داشت: قبل از اجرای این طرح در سیستم صبا، بیمه‌شدگان اصلی دارای شماره بیمه ٨ رقمی بودند که فقط به بیمه‌شده اصلی اختصاص داشت و افراد تبعی تابعی از این شماره بیمه بودند و از آنجایی‌که اختصاص این شماره‌ها متمرکز نبود، گاهی یک فرد چندین شماره تامین‌اجتماعی داشت و هنگامی‌که به یک شعبه مراجعه می‌کرد، به عنوان بیمه شده جدید محسوب می‌شد و مجدداً شماره تامین‌اجتماعی به فرد تعلق می‌گرفت و تجمیع سوابق بیمه شده زمان زیادی را صرف می‌کرد و نیز منجر به تردد ارباب رجوع می‌شد.

وی افزود: در طرح نامنویسی متمرکز، سیستم با سایت سازمان ثبت احوال لینک بوده و اطلاعات هویتی بیمه شدگان در سازمان تامین‌اجتماعی از طریق این لینک به‌روز می‌شود. بسیاری از بیمه‌شدگان تغییراتی در نام و نام‌خانوادگی خود داشتند که تا هنگامی که فرد اطلاع نمی‌داد، سازمان از آن آگاهی نمی‌یافت، اما در حال حاضر به دلیل لینک به سایت سازمان ثبت احوال این مشکل رفع شده و نه فقط صحت اطلاعات افزایش یافته، بلکه فرایند اصلاح نیز کوتاه‌تر شده است.

رئیس شعبه یک گفت: شماره تامین‌اجتماعی که به همه افراد تحت پوشش اعم از اصلی و تبعی اختصاص می‌یابد، عددی ١٠ رقمی است که فرد بیمه شده با همان شماره می‌تواند در شعب سراسر کشور خدمات مورد نیاز خود را دریافت کند و دیگر نیازی به انتقال پرونده بیمه شده به سایر شعب نیست.

وی به موضوع مدیریت هزینه و جلوگیری از تعهدات من‌غیرحق در نتیجه اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح بسیاری از همپوشانی‌ها و همچنین افرادی که به صورت ناحق از خدمات تامین‌اجتماعی استفاده می‌کردند، حذف شدند. به طور مثال، تعدادی از افراد به عنوان بیمه شده تبعی تحت پوشش والدین خود بودند و در شعبه دیگری بیمه‌پرداز بودند یا بیمه شده‌ای فوت کرده بود و بازماندگان آن هنوز از مستمری متوفی استفاده می‌کردند که با طرح متمرکز نامنویسی این همپوشانی‌ها حذف شد و صرفه‌جویی هنگفتی در منابع سازمان به عمل آمد و در واقع این‌گونه خلاء‌ها در سیستم جدید رفع شده است.

چترچی تصریح کرد: از آنجایی‌که نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان تامین‌اجتماعی هستند، ایجاد سیستم یکپارچه برای این جامعه بزرگ بیمه‌شده کار آسانی نیست و خوشبختانه با همت بلند و مسئولیت‌پذیری همکاران شعبه این طرح به سرانجام رسید.

وی با اشاره به این‌که هر طرح جدیدی ممکن است در ابتدای راه با مشکلاتی همراه باشد، افزود: در روزهای پایانی ماه سیستم متمرکز با کندی سرعت مواجه می‌شود که امیدواریم برای رفع این مشکل تمهیداتی اندیشیده شود. همچنین اگر سازوکاری اندیشیده شود تا کارگزاری‌های رسمی نیز بتوانند برای ورودی‌های جدید و افراد تبعی آنها شماره تامین‌اجتماعی متمرکز اختصاص دهند، بالطبع از ازدحام مراجعه‌کنندگان و فشار کاری در شعب کاسته خواهد شد. در حال حاضر این مورد فقط در شعب امکان‌پذیر است.

رئیس شعبه یک ادامه داد: وقتی سیستم یکپارچه نباشد، تردد بیمه شده در شعب زیاد است. در شرایط کنونی فرد با مراجعه به آخرین شعبه و دریافت شماره تامین‌اجتماعی از طریق سیستم متمرکز، پرونده حساب انفرادی برایش ایجاد می‌شود که قابلیت رهگیری توسط سایر شعب را دارد.

چترچی افزود: استقبال و احساس رضایت بیمه‌شدگان در شعبه بسیار مشهود است و از آنجایی‌که شماره تخصیص‌یافته در سراسر کشور قابل استفاده است، بیمه شده آن را همانند شماره ملی خود تلقی می‌کند.

مسئول اداره نامنویسی و حساب‌های انفرادی اداره کل غرب تهران:

١٥٠٠ همپوشانی در شعب اداره کل غرب تهران با طرح نامنویسی متمرکز برطرف شد

آذین شفیعی مسئول اداره نامنویسی و حساب‌های انفرادی اداره کل غرب تهران گفت: با توجه به این‌که شناسایی همپوشانی‌های غیرمجاز مخاطبان و جلوگیری از ایجاد سوابق و دریافت خدمات توسط افراد غیرذی‌حق یکی از اهداف مهم طرح SSN است، اداره کل غرب تهران بزرگ توانست با اختصاص ٣ میلیون و ٤٣٠ هزار SSN بیش از ١٥٠٠ مورد همپوشانی غیرمجاز را شناسایی و حذف کند.

به گفته وی، تداخل بیمه‌پرداز با دریافت خدمت، تداخل خدمت با بازمانده، تداخل دریافت خدمات با بیمه شده تبعی و تداخل دریافت خدمت با کارفرما از جمله همپوشانی‌هایی بود که رفع شدند و بیشترین تداخل مربوط به تداخل بیمه‌پرداز با دریافت خدمت با ٩٦٣ مورد بوده است.

شفیعی ایجاد پایگاه تجمیعی سوابق، کارت سلامت و الحاق کردن ارتباط بیمه‌پردازی قبلی افراد به SSN را از برنامه‌هایی بیان کرد که با اجرای طرح نامنویسی متمرکز قابل پیاده‌سازی خواهد بود و اضافه کرد: یکی از مشکلات حاضر سازمان تامین‌اجتماعی متمرکز نبودن سوابق بیمه‌ای و فقدان پایگاه تجمیعی سوابق است که اجرای طرح نامنویسی متمرکز این امر را محقق می‌سازد. همچنین با توجه به این‌که طرح جایگزینی دفترچه درمانی با کارت سلامت از طرح‌های در دست اقدام سازمان است، اجرای موفق آن تنها از طریق استفاده از SSN به افراد امکان‌پذیر خواهد بود.

وی افزود: در گام‌های بعدی می‌توان اطلاعات حساب‌های انفرادی شامل دستمزد، سابقه به تفکیک نوع شغل، دفترچه درمانی سلامت، کمک‌های کوتاه مدت و بلندمدت و همچنین تمامی مستندات الکترونیک را به شماره SSN الحاق کرد.

مسئول نامنویسی و حساب‌های انفرادی شعبه یک:

طرح نامنویسی متمرکز باعث حذف دوباره‌کاری‌های فراوان شد

مسئول نامنویسی و حساب‌های انفرادی شعبه یک، اجرای طرح را باعث حذف دوباره‌کاری‌های فراوان در روند کاری خود بیان کرد و گفت: قبلاً بیمه شده‌ای که به ما مراجعه می‌کرد، علاوه بر این‌که قبلاً شماره تامین‌اجتماعی داشته باشد، مجدداً شماره دریافت می‌کرد و در این وضعیت فرد دارای چندین شماره بود که باعث سردرگمی و صرف زمان زیادی از همکاران می‌شد؛ زیرا با سایر شعب لینک نبودیم.

ندا سلیمی گفت: در این روش فرد بیمه شده با جزئیات بیشتری نامنویسی می‌شود و اگرچه اندکی زمان نامنویسی طولانی شده است، اما مطمئن هستیم که در مراجعات بعدی فرد، بسیاری از فرایندهای زاید حذف خواهند شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۶۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از کاهش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در ۲.۵ سال گذشته خبر داد و گفت: پیشنهاد گسترده تر شدن دامنه شمول در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری را ارائه کرده ایم.

علی حسین رعیتی فرد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در کشور اظهار کرد: شهریور سال ۱۴۰۰ تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری نزدیک به ۲۴۰ هزار نفر بود که اکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده و تعداد قابل ملاحظه ای از مقرری بگیران بیمه بیکاری کم شده است.

وی ادامه داد: با دستورالعمل و تفاهم نامه‌ای هم که بین ما و سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای انجام شد مصمم هستیم که این عدد کمتر شود چون هم بازار کار به کارگر ماهر و کار بلد نیاز دارد و هم سازمان فنی و حرفه ای آمادگی دارد که آموزش‌های لازم را ارائه دهد تا افراد بیکار به چرخه اشتغال بازگردند.

پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری 

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم محدودیتی برای پوشش‌شان وجود داشت. یک بحث هم در خصوص از کار افتادگی بود مثلاً اگر کسی انتهای بازنشستگی اش بود ممکن بود مشمول مقرری بیمه بیکاری شود و دیگر برگشت به کار انجام نمی‌شد لذا پیشنهاد دادیم که اگر از کار افتاده و ناتوان است برنگردد ولی اگر توان کار دارد ظرف یک سال که مقرری بیمه بیکاری گرفت باید بتواند در جایی مشغول به کار شود و  ادامه فعالیت بدهد و صرفاً دنبال گرفتن مقرری نباشد.
به گفته رعیتی فرد، منابع صندوق بیمه بیکاری محدود است و باید بتواند در شرایط بحران نظیر  کرونا به کمک بیاید تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند را تحت پوشش قرار بدهد.

فرایند بازگشت افراد به چرخه اشتغال

معاون وزیر کار درباره فرایند بازگشت به کار و تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان فنی حرفه‌ای توضیح داد: به موجب این تفاهم نامه کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتماً بعد از ۶ ماه با فراخوانی که صورت می‌گیرد آموزش لازم را ببینند و به محل کار قبلی برگردند. اگر نمی‌توانند در محل قبلی مشغول کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی نیست، مهارت جدید توسط سازمان فنی و حرفه‌ای برایشان لحاظ می شود که به بازار کار برگردند.
به گفته وی تلاش وزارت کار این است که افراد آموزش‌های لازم را فرابگیرند و به محیط کار برگردند چون هم به نیروی کار نیاز است و هم کسی که سال‌ها کار کرده و صاحب تجربه است می تواند برای کشور مفید باشد.

رعیتی فرد در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه سه جانبه ما با سازمان تامین اجتماعی و فنی و حرفه ای درحال اجراست و دستورالعمل آن به استانها رفته و هماهنگی ها با استانها انجام گرفته است.کسانی که مشمول مقرری بیمه بیکاری می‌شوند باید حتما به چرخه آموزش برگردند و آموزش ببینند و در جایی مشغول کار شوند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار
  • اختتامیه ۲۱ المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی در سی سخت
  • پیگیری نوبت دهی الکترونیک در بیمارستان‌های تامین اجتماعی
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • ۷۵ هزار کارگر زیر پوشش تامین اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد